Wednesday, April 2, 2008

Tauhu Goreng Ala Syahani


Salam semua...

Hari ni terasa macam nak tulis dalam Melayu je. Lantak la kan? Hehehee... Sorry sebab lama tak mengupdatekan blog ni. Saya sibuk dengan tugasan harian dan juga sibuk menyiapkan order biscotti. Nanti saya tempek gambar biscotti-biscotti tu semua.
Resipi ni saya dapat dari website mana pun dah tak ingat. Puas browsing seluruh alam maya, namun tidak ketemu jua. Waduh berfalsafah la pulak... Jadi disebabkan tak ingat resipi sapa dan apa nama juadah, saya taruk la nama baru padanya... Check it out! Simple dan boleh jadi menu orang bujang.


Tauhu Goreng ala Syahani


Bahan:
Tauhu (ikut citarasa masing2 nak yang keras sket or yang lembut)
Bawang putih (cincang halus)
Tomato (potong wedges)
English Onion (hiris)
Garam

Cara:
1. Goreng tauhu dan asingkan.
2. Tumis bawang putih sampai wangi dan kuning
3. Masukkan tauhu, garam dan gaul seketika.
4. Hidang bersama bawang hiris dan tomato.

No comments: